Pályázatok

 

Az alábbi pályázat a Cégközöny 2014/38. - 2014. augusztus 21-i - számában jelent meg:

 

http://www.cegkozlony.hu/index.php?pagename=search

 

A B & B Gazdasági Tanácsadó Kft. (Cg.:[12 09 001547] 2660 Balassagyarmat, Deák F. u. 7.) mint az ALIZETREND Kereskedelmi és Szolgáltató Korlátolt Felelősségű Társaság "felszámolás alatt" ([Cg.: 01 09 950603] 1085 Budapest, József krt. 36.) kijelölt felszámolója

 

pályázati felhívást

 

 

tesz közzé a cég ingatlanainak  nyilvános értékesítésére.

Felszámolás kezdeményezésének időpontja: 2012. július 09.

 

 

I.                  Nagykanizsa belterület  1836/14/A/7 hrsz.

          Nagykanizsa, Petőfi Sándor utca 99/B.ép. I. emelet 2. lakás

 

Az épület funkciója, főbb helyiségek felsorolása:

·        Lakás, melyben egy légterű, de térben tagolt konyha – étkező – nappali helyiség (amerikai konyha), fürdőszoba, külön WC, három lakószoba és egy kisebb (fél) szoba, loggia található.

 

Az épület általános ismertetése:

·        Nagykanizsán, a Petőfi Sándor és Gábor Áron út kereszteződésénél kialakított saroktelken épült „L” alakú, tetőrét beépítéssel kétszintesre épített sarokház, melynek földszintjén szolgáltató és kereskedelmi egységek kaptak helyet, míg a tetőtérben négy nagy méretű, korszerű társasházi lakást alakítottak ki. A hagyományos építési módú, tégla falazatú, cserépfedésű épületben a meghirdetett ingatlan összkomfortos, 2+3 fél szobás – ebből az egyik nagy, az étkezőkonyhával egybenyitott nappali – észak – kelet – dél - nyugati tájolású, igényesen kialakított lakás a B lépcsőházban, az emeleti szinten lévő, 2. számú lakás. Az ingatlan összközműves. Alapterület: 109,13 m².

 

     Az ingatlant

·        a Magyarország Volksbank Zrt../jogutód: SBERBANK/ - 140.184 CHF kölcsön és járulékai erejéig jelzálogjog terheli;

·        Az ingatlanban bérlő által lakott.

 

 

·        Irányár: 12.000.000,- Ft  /tárgyi adómentes/

·        Ajánlati biztosíték (bánatpénz) 560.000,- Ft

 

 

II.              Veszprém, Füredi utca 63. szám alatti családi ház 5248/1 hrsz-ú házas ingatlan

 

  

Az épületingatlan funkciója, főbb helyiségek felsorolása:

·        Lakóépület, melyben a beépített tetőtérben három kisebb lakószoba, közlekedőtér, fürdő, WC helyiségek találhatók. A földszint utcafronti részét egy összenyitott étkező-nappali helyiség foglalja el, a terület többi részén konyha, fürdő, WC, előszoba, közlekedő-, és lépcsőtér, valamint egy kisebb szoba található.

 

Az épület általános ismertetése:

·        A beton alapozású, tégla falazatú, téglalap alaprajzú, szimmetrikus nyeregtetővel fedett, megközelítőleg 10x12,4 méteres befoglaló méretű, tetőtér beépítésével kétszintessé alakított kertes családi ház a telek északi oldalának közelében, azzal párhuzamos hossztengellyel épült, s déli oldalán fedett, nyitott bejárati terasszal és az előszobai részt kiszélesítő, kiugró épületrésszel bővül. Az épület hátsó része alatt félig süllyesztett, egy oldalról nyitott tüzelőtároló, s abból nyíló kazántér lett kialakítva. A közműszolgáltatás a szennyvíz kivételével bekötött.

 

Egyéb építmények:

·        Garázs: A lakóépület hátsó falához közvetlen hozzáépített módon csatlakozik a talaj lejtésének megfelelően a lakóépülethez képest közel 2 méterrel lentebbi padlószinttel kialakított, jelenleg raktárként használt lapos-tetős, kb. nettó 18 m² alapterületű, beton alapozású, tégla falazású garázs épület.

·        Gazdasági épület:  A garázs nyugati oldalához további, kisebb beton alapozású, tégla falazatú, lapos-tetős épület kapcsolódik. Az egyhelyiséges, nettő kb. 12 m² alapterületű épület kialakítása egyéb gazdasági célú kiszolgálóhelyiség kategóriába sorolható, mintegy „nyári konyha” jellegű.

 

Az ingatlant

·        a Budapest Hitel-és Fejlesztési Bank Nyrt. - 140.999 CHF kölcsön és járulékai erejéig jelzálogjog terheli;

·        E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Rt. – 37m² területre vezetékjog terheli;

·        E.ON Észak-dunántúli Áramhálózati Rt. – 50m² területre vezetékjog terheli.

·        Az ingatlan bérlő által lakott

 

·        Irányár: 17.626.000,- Ft / tárgyi adómentes/

·        Ajánlati biztosíték (bánatpénz) 728.750,- Ft

 

 

  

III.          Tótvázsony, Magyar utca 38. szám alatti családi ház, belterület 324 hrsz-ú ingatlan

 

 

Az épületingatlan funkciója, főbb helyiségek felsorolása:

·        Egyszintes lakóépület, melyben egy utcára néző szoba, és egy egybe-nyitottt konyha, étkező, előszoba, egy külön WC, egy fürdőszoba és egy kisebb (fél) szoba található. Az épület két, jelenleg nyitott pincehelyiséggel alápincézett.

 

 

Az épület általános ismertetése:

·        A téglalap alaprajzú, szimmetrikus, elől teljes kontyolású nyeregtetővel fedett, megközelítőleg 7x10,5 méteres befoglaló méretű lakóépület – kb. 0,6 méter védőtávolságot elhagyva – a telek északnyugati oldalának közelében, azzal párhuzamos hossztengellyel épült. A vegyes kőalapozású, vegyes kő falazatú,

borított gerenda födémű lakóépületet a telek utcafrontjára építették. Az 199-es évek elején épült lakóház – leromlott állapotban több évig üresen állt, s az épület teljes és jelentős felújítást igényelt. A megkezdett és java részben házilagosan elvégzett javítgatások, a részleges felújítás a lakhatóság alap funkcióira alkalmassá tette az épületet, de az anyagi források hiánya miatt több esetben kompromisszumos kényszer megoldásokat alkalmaztak. A bérlő által végzett részleges felújítással létrehozott állapotban lévő épületben 1+1 fél szoba, egybe nyitott előtér-étkező helyiség, fürdőszoba, WC helyiségek található. Közműszolgáltatás (víz, áram) bekötve, gázszolgáltatás nincs. A szennyvízhálózat kiépített (derítő).

 

 

Egyéb épületek, építmények:

·        A lakóépülethez kapcsolódva egymás mögött sorakoznak a mellék-és gazdasági épületek.

A tüzelőtároló, kazánház, a lakóház mögötti épületsorban az első a kb. 6x7 méteres befoglaló méretű kőalapozású, vegyes kő falazatú, nettó 32 m² hasznos alapterületű egyterű melléképület, mely a két épület közötti szabad tér beépítésével jött létre. (Ez az épület a rendezési terv térképén nincs feltüntetve.) Itt helyezték el a lakóépület fűtését biztosító hagyományos kazánt.

     Az istálló a következő épület a soron, mely közvetlenül, de átjárás nélkül kapcsolódik a kazánházhoz. Ez az első két épületnél kissé keskenyebb, kb. 11x6 méteres kissé már romosodó, kb. 50 m² hasznos alapterületű istálló, kő alappal, mészhabarccsal rakott kő falazattal épült.

     A régi kocsiszín az épületsort záró romos, kb. 7x6 méteres, nettő kb. 32 m² alapterületű egy oldalról részben nyitott kőalapozású és falazatú épület.

 

  

    A pince a telek délkeleti sarkán, az utcafrontnak háttal került kiépítésre. A 2/3 részben földbe süllyesztett, kő falazattal közrezárt földhányással fedett, 3x7 méteres befoglaló méretű, kb. 14 m² hasznos alapterületű boltíves pince bejárati része korábban részben beomlott, a szükséges helyreállításokat a bejárat előtti térburkolást a bérlő végezte el. Az ingatlan lakott.

 

Az ingatlant a SOPRON BANK Zrt. keretbiztosítási jelzálogjog 58.000 CHF mindenkori forint ellenértéke legmagasabb összeghatárig terheli.

·        Az ingatlan bérlő által lakott

·        Irányár: 8.100.000,- Ft /tárgyi adómentes/

·        Ajánlati biztosíték (bánatpénz) 405.000,- Ft

 

 

IV.    Veszprém, belterület 4273/73/A/46. helyrajzi számú lakás

         

Címe: 6200 Veszprém, Cholnoky Jenő utca 23. B. lépcsőház II. emelet 6. ajtó        

 

Funkciója: 1+1 fél szobás összkomfortos társasházi panellakás

 

Általános ismérvei: a 10 emeletes vasbeton panelekből épített lakóépület második emeltén található 1+1 fél szobás összkomfortos társasházi panellakás. Az elkülönült, önálló helyrajzi számon jegyzett, önálló tulajdont képviselő lakás a társasházi közös tulajdonú épület 82/10000 eszmei hányadát képviselő, s megilleti az 1994-ben készült társasházi alapító okiratban hozzá tartozónak jelzett tulajdonrészek

 

Elhelyezkedése: Az ingatlan Veszprém MJV délkeleti részén, a „Cholnokyváros” településrész közepén, a keleti körgyűrű, a Balatonalmádi felé vezető út közelében, magas házas lakóövezetben helyezkedik el.

 

Általános közműhelyzet: A város szinte teljes belterületén – ezen belül a vizsgált területen is – az elektromos-, víz-, és gázvezeték és szennyvízcsatorna hálózat kiépített. A vizsgált ingatlan így összközműves környezetben fekszik, s valamennyi közmű a lakótelep teljes területére, a lakásba is bekötött.

 

          Az ingatlant

·        az ERSTE Bank Hungary Zrt. - 46.919 CHF kölcsön és járulékai erejéig jelzálogjog terheli;

·        Cholnoky Jenő utca 23. A-B sz. társasház - 529.860,- Ft és járulékai erejéig közöz költség tartozás biztosítását terheli;

·        Hercsik Károly önálló bírósági végreható – 439.760,- Ft főkövetelés és járulékai erejéig végrehajtási jog terheli.

·        Az ingatlan bérlő által lakott.

 

 

·        Irányár: 6.600.000,- Ft /tárgyi adómentes/

·        Ajánlati biztosíték (bánatpénz) 330.000,- Ft

 

 

Ajánlatot a tulajdonszerzési képességgel rendelkező természetes személyek, illetve jogképességgel rendelkező gazdasági társaságok és egyéb szervezetek tehetnek.

A lakások bérleti szerződéssel lakottak.

 

Az „ALIZETREND” Kft. „f.a.” flé adósággal rendelkező személyek vételi jogot csak tartozásuk kiegyenlítése esetén kaphatnak.

 

Az ingatlanok a felszámolóval való előzetes egyeztetéssel a helyszínen a megjelenést követő 12. napon (I.sz. lakás), 13. napon (II. sz. lakás), 14. napon (III. sz. lakás) 15. napon (IV. sz. lakás) 13 – 15 óra között tekinthetők meg.

 

 

Az adós társasággal szembeni hitelezői követelések a vételárba nem számíthatók be.

A pályázatokat a hirdetmény közzétételét követő 18. napon 12 óráig beérkezőleg zárt borítékban kell be nyújtani a  felszámolóbiztos (3100 Salgótarján, Kun  utca 2.) irodájában.

A borítékra kérjük ráírni: „ALIZETREND  Kft..fa. Pályázat”

A megjelölt időpont után érkezett ajánlatokat a kiíró nem értékeli.

 

Pályázati feltételek:

– a pályázó (név, képviselő cím, telefon-, bankszámlaszám, cégjegyzékszám, statisztikai szám, adószám), valamint az ajánlati ár egyértelmű meghatározása,

- a tételenkénti ajánlati biztosíték (bánatpénz) befizetése a felszámoló OTP Banknál vezetett 11741000-20156189-00000000 számú bankszámlájára és a befizetés tényének igazolása a pályázat benyújtás határidejéig.

-  „ALIZETREND” Kft. „f.a.-val szembeni tartozásmentesség

– 60 napos ajánlati kötöttség vállalása.

 

A pályázatok bontására közjegyző jelenlétében kerül sor a benyújtási határidőt követő 10 napon belül.

 

Több megfelelő, azonos értékű (az ajánlati ár vonatkozásában legfeljebb 10%-kal eltérő) pályázat esetén e pályázók között nyilvános ártárgyalásra kerül sor, melynek időpontjáról és feltételeiről az érintett feleket a felszámoló írásban tájékoztatja.

 

Az elővásárlásra jogosultak vételi szándékukat a Cstv. 49/C. § (2) bekezdése alapján a nyilvános értékesítés keretén belül gyakorolhatják oly módon, hogy a véglegesen kialakult vételár ismeretében a vételi szándékról nyilatkozatot tesznek.

 

A felszámoló jelen pályázati felhívással értesíti az elővásárlásra jogosultakat, hogy ezen jogukat a pályázat bontását követő vevő kijelölés, vagy – ártárgyalás esetén – az ártárgyalás helyszínén és időpontjában gyakorolhatják, melyről az előzetesen bejelentkezett jogosultakat a felszámoló értesíti.

 

 

 

Ennek érdekében a kiíró kéri az elővásárlásra jogosultakat, hogy e jogukat a pályázat

benyújtásának határidejéig írásban jelezzék a felszámoló felé.

 

 

A vevőkijelöléstől, illetve ártárgyalástól való távolmaradás vagy ott a vételi ajánlat teljes körű elfogadásának, illetve az adásvételi szerződés megkötésének elutasítása az elővásárlási jogról való lemondásként kezelendő.

A pályázat nyertesének kihirdetése (vevőkijelölés, illetve ártárgyalás) után 15 munkanapon belül sor kerül az adásvételi szerződés megkötésére. Az adásvételi szerződést a felszámoló által megjelölt ügyvéd készíti el.

 

A teljes vételár és a bánatpénz különbözetét a szerződés megkötését követő 15 napon belül kell megfizetni a felszámoló 11741000-20156189-00000000 számú OTP Banknál vezetett bank számlájára.

 

A meghirdetett ingatlanok birtokba adására a szerződés szerinti vételár teljes összegének kiegyenlítését követő 10 napon belül kerül sor.

 

Amennyiben a nyertes pályázó a teljes vételárat a szerződés szerinti időpontig nem fizeti meg, úgy az eladó – háromnapos póthatáridő eredménytelen elteltét követően – jogosult a szerződéstől elállni. Az elállásból eredően sem a felszámolóval, sem az eladóval szemben kárigény semmilyen jogcímen nem érvényesíthető.

A tulajdon a vevőre a teljes vételár kifizetését követő földhivatali bejegyzéssel száll  át.

 

A felszámoló fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot megfelelő ajánlat hiányában eredménytelennek nyilvánítsa.

 

Érdeklődni lehet: 3100 Salgótarján, Kun u. 2.; telefon/fax: 06 (32) 317-480.

 

***