Pályázatok

 

Az alábbi pályázat a Cégközlöny 2015/5. - 2015. január 29-i - számában jelent meg:

 

http://www.cegkozlony.hu/index.php?pagename=listaz

 

 

A B&B Gazdasági Tanácsadó Kft. /Cg. 12-09-001547; 2660 Balassagyarmat, Deák F. út 7./ mint a MATERIAL Építő és Design Center Kft. „f.a.” /Cg. 01-09-910036; 1137 Budapest, Jászai Mari tér 6./ Fővárosi Törvényszék 25. Fpk. 01-2012-008540/15. számú végzésével kijelölt felszámolója

 

pályázatot

 

 

hirdet az adós gazdálkodó szervezet ingatlanának nyilvános értékesítésére.

 

A felszámolás kezdeményezésének időpontja: 2012. augusztus 10.

 

 

Az ingatlan leírása:

 

Típusa /funkciója/: irodaház és üzletház

 

Címe: 1130 Budapest, Róbert Károly körút 54-58.

 

Helyrajzi száma: Budapest, 27 488 hrsz.

 

Telek területe: 4 351 m²

 

Nettó hasznos szintenként összesített alapterület: 19 231 m²

 

Szintek száma: földszint felett 7, alatta 3 szint

 

Gépkocsi parkolók száma: földszint alatt 354 db

 

Tulajdoni helyzet: 1/1 tulajdonjog

 

Elhelyezkedése: az ingatlan Budapest XIII. kerületében, a Róbert Károly körút, az Üteg utca, Kartács utca, Hajdú utca és a Róbert Károly körút által határolt területen helyezkedik el, az M3-as autópálya és a Városliget közelében.

 

 

 

 

 

 

Megközelíthetősége: az ingatlan személygépkocsival és tömegközlekedéssel egyaránt jól megközelíthető. A Béke úton a Westend bevásárlóközpont 10 perc alatt, a Róbert Károly körúton az Árpád híd és Buda is gyorsan elérhető.

A Lehel úton közlekedő 14-es villamos megállója az épülettől 5 perc sétára, míg az 1-es villamos megállója 3-5 percre helyezkedik el.

 

  

Főbb technikai jellemzők:

 

·       Az épület monolit vasbeton vázszerkezettel és vasbeton lapos tetővel készült. Külsőleg üvegfalazat, belsőleg alumínium rácsos szerkezetre épített gipszkarton, valamint hőszigeteléssel ellátott hagyományos méretű téglák burkolják.

Nyílászárói jellemzően alumínium tokos, nyíló, hő-hídmentes hőszigetelt üvegablakok, illetve belső furnérozott tokos ajtók.

Az épület valamennyi közművel rendelkezik, továbbá központi klíma rendszerrel ellátott.

Légcseréjét 100 %-os kezelt friss levegővel a tetőn elhelyezett légkezelő gépek biztosítják.

A személy-és teherszállítást 6 db személy lift /közte panoráma liftek/ és 2 önálló teher lift, illetve mozgólépcsők biztosítják.

Az épület technikai rendszerének felügyeletét és vezérlését központi épületautomatikai rendszer irányítja és ellenőrzi.

 

Az ingatlan biztonsági rendszereihez kártyás belépttő rendszer, kamerás megfigyelő rendszer, éjszakai őrvilágítás, kiépített riasztó rendszer és füstérzékelők tartoznak.

 

Az épület funkcionális jellemzői:

 

·       A földszint plusz hétszintes, lefelé további mínusz három szinttel rendelkező épület 2005-ben épült és 2006-ban nyílt meg. Az első években beltéri építészeti berendezések és bútorok forgalmazását bonyolító objektum. 2009. után konferencia szolgáltatásoknak, irodai tevékenységnek, sport – egészségügyi és egyéb szolgáltatásoknak biztosított működési területet.

 

 

 

A bérleményként funkcionáló épület jelenlegi kihasználtsága alacsony. A mínusz harmadik szintet egy gokart pályát üzemeltető vállalkozás használja. Az 5. szint egy részét fitness szolgáltatást végző vállalkozás bérli, míg a 6. – 7. szinteken irodai tevékenység folyik. A 3. emelet a konferencia szint, melynek technikai háttere minden igényt kielégít.

 

Az ingatlant terhelő bejegyzések:

 

·       Keretbiztosítéki jelzálogjog 30 millió EUR erejéig

Jogosult: CIB Bank Zrt.

·       Keretbiztosítéki jelzálogjog 800 millió Ft és járulékai erejéig

Jogosult: CIB Bank Zrt.

·       Vezetékjog 7 m² területre

Jogosult: ELMŰ Hálózati Kft.

·       Vezetékjog 38 m² területre

Jogosult: ELMŰ Hálózati Kft.

·       Vezetékjog 46 m² területre

Jogosult: ELMŰ Hálózati Kft.

·       Végrehajtási jog 35.777.754,- Ft és járulékai erejéig

Jogosult: NAV Észak-budapesti Adóigazgatósága

·       Elővásárlási jog

Jogosult: CIB Bank Zrt.

·       Vételi jog

Jogosult: CIB Bank Zrt.

·       Végrehajtási jog 27.857.226,- Ft főkövetelés és járulékai

Jogosult: Budapest Főváros XIII. kerület Önkormányzata

 

 

Az ingatlan irányára: 5.154.000.000,- Ft, azaz Ötmilliárd - egyszázötvennégy millió forint /tárgyi ÁFA mentes /

 

Ajánlati biztosíték/bánatpénz/: 71.540.000,- Ft, azaz Hetvenegymillió – ötszáznegyvenezer forint

 

 

 

 

Az ingatlan megtekintésére a felszámolóval telefonon vagy e-mailben való előzetes egyeztetés követően kerülhet sor.

 

 

Az adós társasággal szembeni hitelezői követelések a vételárba nem számíthatók be.

 

A pályázat benyújtása kizárólag az Elektronikus Értékesítési Rendszeren (EÉR) keresztül történhet. Az EÉR elérhetősége: https://eer.gov.hu

 

Pályázni a cégközlönyi közzététel napját követő 20. naptól kezdődően 30 napos határidőn belül lehet.

 

Pályázati feltételek:

 

1.     A pályázó személyének egyértelmű meghatározása.

 

           Magánszemély pályázó esetében: név, állampolgárság, lakóhely, anyja neve, személyazonosító okmányának neve és száma, levelezési címe, adóazonosító jele, esetleges általános forgalmi adó alanyiság, elektronikus elérhetősége (jelszóval védett, kizárólag a vevő által használt e-mail cím), - képviselő, illetve állandó meghatalmazott esetén – az említett személy (szervezet) neve, lakóhelye (székhelye), anyja neve, személyazonosító okmányának neve és száma, levelezési címe, elektronikus elérhetősége,

           Szervezeti formában résztvevő pályázó esetében: név, a szervezet bírósági (hatósági, köztestületi) bejegyzésének száma, adószám, általános forgalmi adó alanyiság ténye, székhely, levelezési cím, képviselőjének neve, a képviselő személyazonosító okmányának neve és száma, levelezési címe, elektronikus elérhetősége (jelszóval védett, kizárólag a vevő által használt e-mail cím).

 

  

     2. Az ajánlati ár egyértelmű megjelölése.

 

3.     Az ajánlati biztosíték (bánatpénz) befizetése az adós társaság CIB Banknál vezetett 10700206-27712209-51100005 számú bankszámlára és a befizetés tényének igazolása a pályázat benyújtás határidejéig.

 

4.     75 napos ajánlati kötöttség vállalása.

 

5.     Az érvényes bérleti szerződések elfogadása, a szerződésekből adódó kötelezettségek átvállalása (Szerződések felszámolónál megtekinthetők.)

 

6.     Pályázat nyerteséről  a felszámoló  a pályázaton megjelölt illetve szükség esetén az árversenyen kialakult legmagasabb ajánlati ár alapján dönt. 

 

7.     Azonos ajánlati árak esetén a felszámoló előnyben részesíti a rövidebb fizetési határidőt vállaló pályázót

 

8.     Ajánlatot a tulajdonszerzési képességgel rendelkező természetes személyek, illetve jogképességgel rendelkező gazdasági társaságok és egyéb szervezetek tehetnek, kivéve a Cstv. 49/B § (5) bekezdése valamint a Cstv. 49/G § (3) bekezdése hatálya alá tartozó személyek.

 

Érvényes és eredményes értékesítés esetén a felszámoló az EÉR internetes felületén közleményben értesít a nyertes pályázat összegéről, a nyertes ajánlattevő azonosító számáról, a szerződéskötés dátumáról illetve szükség szerint az elővásárlásra jogosult megkereséséről

 

Több megfelelő, azonos értékű (az ajánlati ár vonatkozásában legfeljebb 10%-kal eltérő) ajánlat esetében az elektronikus értékesítési rendszerben ártárgyalásra kerül sor, melyről a felszámoló az EÉR internetes felületén közleményt tesz közzé.

 

Az elővásárlásra jogosultak vételi szándékukat a Cstv. 49/C. § (2) bekezdése alapján a nyilvános értékesítés keretén belül gyakorolhatják oly módon, hogy a véglegesen kialakult vételár ismeretében a vételi szándékról nyilatkozatot tesznek. Ennek érdekében a kiíró kéri az elővásárlásra jogosultakat, hogy e jogukat a pályázat benyújtásának határidejéig írásban jelezzék a felszámoló felé.

 

 

Az adásvételi szerződés megkötésére a vételre jogosult személlyel a vevőkijelölést követő 20 munkanapon belül kerül sor.

 

Az ingatlan adásvételi szerződését a pályázat kiírója által megbízott ügyvéd készíti el, a vételár egy ezrelékének megfelelő díj ellenében.

 

A teljes vételár és a bánatpénz különbözetét a szerződés megkötését követő 30 napon belül kell megfizetni a MATERIAL Kft. „f.a.” CIB Bank Zrt-nél vezetett 10700206-27712209-51100005 számú bankszámlájára.

 

A meghirdetett ingatlan birtokba adására a szerződés szerinti vételár teljes összegének kiegyenlítését követő 15 napon belül kerül sor.

 

Amennyiben a nyertes pályázó a teljes vételárat a szerződés szerinti időpontig nem fizeti meg, úgy az eladó – nyolcnapos póthatáridő eredménytelen elteltét követően – jogosult a szerződéstől elállni. Az elállásból eredően sem a felszámolóval, sem az eladóval szemben kárigény semmilyen jogcímen nem érvényesíthető.

 

A tulajdon a vevőre a teljes vételár kifizetésével száll át.

 

A felszámoló fenntartja magának a jogot, hogy a pályázatot megfelelő ajánlat hiányában eredménytelennek nyilvánítsa.

 

Érdeklődni lehet Balázs Miklós felszámolóbiztosnál [3100 Salgótarján, Kun u. 2.,Telefon: 36/32/317-480; Ez az e-mail-cím a szpemrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.].

 

 

                                                                         ****